top of page

SAMMENDRAG CV                             For utfyllende CV, klikk her

 

Anders Gjønnes er utdannet ved Teaterhögskolan i Göteborg, Griegakademiet i Bergen og Bårdarakademiet i Oslo.

 

Anders behersker et bredt kunstnerisk repertoar, og har som utøver erfaring fra en rekke ulike sjangre og arenaer. Han har delt arbeidsplass med blant annet Tommy Körberg, Lise Fjeldstad, Bjarte Hjelmeland, Guri Schanke, Ola Salo, Dan Ekborg og Gunilla Backman, og jobbet med regissører som Ronny Danielsson, Cesare Righetti, Vernon Mound, Lisa Kent, Johan Osuldsen, Stuart Hopps og Bentein Baardson. Anders snakker flytende norsk, svensk, engelsk (am. og brit.), og er middels god i tysk, med meget bra uttale.

 

Anders startet sin profesjonelle sceniske karriere i IBSEN 2006 sin gallaforestilling av Peer Gynt, foran sfinxsen og pyramidene i Giza, Kairo, i regi av Bentein Baardson, der han gjorde rollen som Master Cotton. I 2007 deltok Anders i NRKs direktesendte musikalprogram Drømmerollen, som Rolf i Sound of Music. Samme år var han med på å starte humorgruppen Show Off, der han fungerte som artist i tillegg til bl.a. tekstforfatter, koreograf og produsent. Show Off har til dags dato spilt en hundretall forestillinger rundt om i landet, inkludert på Chat Noir i Oslo ,og har samarbeidet med for eksempel Sturla Berg-Johansen, Johan Osuldsen og Bjarte Hjelmeland.

 

Mens han tok sin utdanning ved Teaterhögskolan i Göteborg, rakk Anders blant annet å gjøre rollen som John i norgespremieren av Miss Saigon på Bømlo Teater i 2009 i regi av Lisa Kent, og året etter åpnet han Gullruten på TV2 med låten That's Life. Etter avsluttet utdanning i 2011 dro Anders rett til Malmö Opera og rollen som Enjolras i Les Misérables i regi av Ronny Danielsson, før han spilte 170 forestillinger som Simon Seloten i Göta Lejons oppsetning av Jesus Christ Superstar i Stockholm 2012-13.

 

Høsten 2013 gjorde Anders sin hovedrolledebut på tradisjonsrike Nöjesteatern i Malmö, som Tony i West Side Story, i regi av Cesare Righetti, en forestilling som ble kalt "en av de seneste årenes største teaterhendelser i Malmö", av Skånska Dagbladet. I 2014 ga Anders liv til tittelrollen i det nyskrevne spelet Håkon Håkonsson - Kampen om tronen i Tønsberg, og spilte rollene som Grantaire, Formannen og Marius understudy i Les Misérables, en stor samarbeidsproduksjon mellom Rogaland Teater, Agder Teater, Festiviteten i Haugesund og Sandnes Kulturhus.

 

I 2015 var Anders en av fem skuespillere i Bølgen kulturhus-satireforestillingen "Altfor Larvik 2", regissert av Geir-Atle Johnsen, og i begynnelsen av 2016 var han en av fem artister plukket ut til å framføre en workshop-versjon av den New York-baserte komponisten og librettisten John Bucchinos musical revue "It's Only Life", på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Regi var ved Johan Osuldsen og musikalsk innstudering ved Gisle Kverndokk.

 

I tillegg har Anders gjort en rekke andre prosjekter, blant annet for NRK og TV2, reklamefilmer, filmproduksjoner, skuespilleroppdrag, konserter, events for næringsliv, artistkolleger og ulike organisasjoner. 

 

For utfyllende CV, klikk her.

 

 

bottom of page