top of page
Search
  • Anders Gjønnes

Krigen - Basert på en bok av Gro Dahle


Anders starter prøver på Krigen, et teaterstykke for barn og voksne, basert på boken av Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus. Premiere den 10. november.

I Ingas koselige familie endrer alt seg når Krigen flytter inn i huset. Foreldrene har alltid blitt venner igjen etter litt småkrangling, men en dag blir de ikke det. De flytter fra hverandre og skal skilles. Inga, ni år og småsøsknene hennes må flytte mellom de to hjemmene som flyktninger. De blir spioner hjelpere og soldater i foreldrenes krig. Kan freden noen gang komme igjen? For Inga føles det ikke sånn. Inni henne vokser et hull seg større og større.

En gruppe på fem skuespillere forteller den alvorlige historien med et lekent fysisk uttrykk. Såre melodier sunget og spilt på piano, trekkspill og fiolin gir assosiasjoner til reisende folk, barneleker og folkemusikk. Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Nova fra Vestfold, Pharos Produksjoner fra Østfold og H.C. Andersen Theater i Lublin, Polen.

Forestillingen er en del av litteraturuken i Vestfold, og er støttet av Vestfold Fylkeskommune, Fritt Ord, Tønsberg kommune, Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Papirhuset Teater, Litteraturuken i

Vestfold og Teater Ibsen.


18 views0 comments
bottom of page